verstappen.com - nieuwshttps://www.verstappen.com/verstappen.com - nieuwshttps://news.verstappen.com/images/verstappenlogo.jpgverstappen.com - nieuwshttps://news.verstappen.com/ Jos wint Rally des Ardennes: 'De notes waren perfect' Jos Verstappen heeft de Rally des Ardennes met grote voorsprong op zijn naam geschreven. De 52-jarige coureur reed daar op zaterdag samen met zijn copiloot Renaud Jamoul in zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto over twaalf klassementsproeven over Belgische bergweggetjes. Zijn eerste belager, Maxime Potty, werd op maar liefst 37,5 seconden gereden.

“Het ging super. We maken elke rally weer progressie. Veel rijden en samen in de auto zitten, helpt absoluut. De notes waren weer perfect, dat kan ik niet vaak genoeg herhalen”, vertelt Jos na zijn winst. Complimenten zijn er ook voor de organisatie. Jos: “De gravel crew heeft echt perfect werk geleverd met de juiste informatie. Dat helpt echt.”

De 70ste editie van de Rallye des Ardennes begon met lichte regen. Dat maakte de openingsronde nog wat moeilijker voor de 40 deelnemers die in Dinant van start gingen over de vier verschillende proeven, luisterend naar de namen Custinne, Falmagne, Chevetogne en Fonds de Leffe. Iedere proef werd driemaal verreden, waarmee het totaal op twaalf uitkwam.

]]>
Geen kopzorgen voor Max dankzij Schuberth Performance Prijswinnaar GP Saoedi-Arabie bekend Ook dit Formule 1-seizoen maak je elke Grand Prix kans op een mooie prijs, door mee te spelen met onze prijsvraag. Je vindt de button onderaan op Verstappen.com. 

]]>
Jos oppermachtig naar zege in Rally van Hannuit: 'Ging echt super' Jos Verstappen heeft de Rally van Hannuit met grote overmacht gewonnen. De 51-jarige coureur reed daar op zondag samen met zijn copiloot Renaud Jamoul in zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto en schreef tien van de twaalf stages op zijn naam. Zijn eerste belager, John Wartique, werd op 58 seconden gereden op het parcours in midden België.

“Ik ben heel tevreden. We hebben veel geleerd, de auto ging perfect en het team werkte geweldig. De samenwerking met Renaud is perfect, dus het kon niet beter”, steekt Jos van wal. “Ik vind het hier supermooi en interessant, een typisch rallyparcours. Het zijn mooie proeven met een paar moeilijke ertussen. Op de cobblestones is het heel glad bijvoorbeeld. Het was de eerste keer dat we deze rally reden, dus het was voor ons ook nog leren. We hebben wat aanpassingen aan de auto gedaan en ik ben heel tevreden. Het ging echt super.”

]]>
Horner na overwinning Max in Saoedi-Arabie: 'Max was klinisch' Christian Horner, teambaas en CEO van Oracle Red Bull Racing, was meer dan tevreden na de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Max pakte zijn tweede overwinning van het seizoen en teamgenoot Sergio Perez werd opnieuw tweede. Daardoor heeft Red Bull Racing dit seizoen vooralsnog bijna de maximale punten. Alleen één punt voor de snelste raceronde wist Charles Leclerc met Ferrari af te snoepen.

]]>
Max ook dominant in GP Saoedi-Arabie: 'Fantastisch weekend' Max Verstappen heeft ook de tweede Grand Prix van het jaar gewonnen. Na een zege tijdens de eerste race in Bahrein, valt ook de tweede Grand Prix ten prooi van de regerend drievoudig wereldkampioen Formule 1. In Saoedi-Arabië reed Max overtuigend naar de zege, voor zijn Oracle Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Perez. Charles Leclerc completeerde het podium met een derde positie.

"Het was een fantastisch weekend voor het team en voor mijzelf. Ik voelde me goed met de auto", laat Max weten. "De laatste stint duurde wat langer dan ik had gewild, maar met de safety car moesten wij ervoor gaan. De laatste paar ronden waren met achterblijvers en koude banden een beetje glad, maar verder hadden we een goede snelheid en konden we de voorsprong goed managen." Als Max wordt gevraagd hoe zwaar de race is voor zijn nek, vervolgt hij: "Deze race is vroeg in het seizoen, tegen de klok in en met veel G-krachten gedurende de ronde. Het is altijd wel een van de meest fysieke races."

Over de race laat Max weten: "Ik was de ronden aan het aftellen. Het is niet het allerspannendste, maar het is wel fijn aan de andere kant. De auto ging namelijk gewoon geweldig. In het begin was het lastig met die harde band, want ik had weinig grip. Het duurde een aantal ronden voordat ik grip had, maar daarna kon ik gestaag mijn voorsprong uitbreiden."

]]>
Horner na pole van Max in Djedda: 'Ongelooflijke prestatie' Max Verstappen heeft voor de tweede race van het seizoen wederom pole positie bemachtigd. Met teamgenoot Sergio Pérez op P3 deed Oracle Red Bull Racing goede zaken in Saoedi-Arabië.

]]>
Max op pole na kwalificatie in Djedda: 'Erg goede dag' Max Verstappen heeft op een overtuigende manier pole positie bemachtigd voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander was ruim drie tienden sneller dan Charles Leclerc, die morgen vanaf P2 van start zal gaan. Max’ teamgenoot, Sergio Pérez, kwalificeerde zich als derde. De top vijf werd gecompleteerd door Fernando Alonso en Oscar Piastri.

“Het was een erg goede dag”, zegt Max wanneer hij net uit de auto komt. “Een mooie stap vooruit ten opzichte van gisteren. We hebben de auto vannacht iets verbeterd. Dat gaf me iets meer zelfvertrouwen om de hogesnelheidsbochten aan te vallen. Hier hangt het natuurlijk allemaal af van je zelfvertrouwen. Vandaag voelde ik me erg comfortabel met de auto. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede balans zou hebben vandaag. Dat hielp wel.”

Max was vooral tevreden over zijn eerste ronde tijdens Q3: “Toen was ik erg blij met hoe ik het had gedaan. Het voelde bijna als mijn gefaalde ronde van 2021. Maar dit keer heb ik ‘m wel afgemaakt”, zegt Max lachend. “2021 was ook wel écht op de limiet. Toen had ik ook een heel andere auto en was er een ander soort druk. Op dat gebied was het nu relaxter.”

Kijkend naar morgen zegt Max: “Er zijn hier in het verleden al wat gekke races geweest. Er kan veel gebeuren. Ik heb vertrouwen in de snelheid van onze auto tijdens de race. Hier is wel minder slijtage van de banden. Over het algemeen kan iedereen wel wat beter meekomen. Maar als we die balans morgen ook in de race hebben denk ik dat het morgen wel goed zal gaan.”

]]>
Max rijdt snelste tijd in derde vrije training in Djedda Max Verstappen heeft de afsluitende vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië als snelste afgesloten. Op het Jeddah Corniche Circuit reed Charles Leclerc naar de tweede plek. De ronde van Sergio Pérez was goed voor de derde tijd. George Russell en Lando Norris completeerden de top vijf. De sessie werd kort onderbroken vanwege een crash van Zhou Guanyu, die ongedeerd de auto uitstapte.

]]>
Max op P3 na eerste dag in Djedda: 'Het ging best wel goed' Nadat Max Verstappen de eerste vrije training in Saoedi-Arabië als snelste afsloot, ging het in de tweede sessie met een derde plek aan het einde iets minder voortvarend. Fernando Alonso reed in zijn Aston Martin de snelste tijd, terwijl we de Mercedes van George Russell terugvinden op P2. Op het uitdagende Jeddah Corniche Circuit completeerden Charles Leclerc in zijn Ferrari en Max’ teamgenoot bij Oracle Red Bull Racing, Sergio Perez, de top vijf.

“Het ging best wel goed”, laat Max na de tweede vrije training in Djedda weten. ”Ze hebben de baan best wel goed geprepareerd want die was niet echt vuil. De snelheid was best wel goed en over het algemeen hebben we veel geleerd.”

Max vervolgt: “Er zijn altijd dingen die beter kunnen zoals de snelheid over één ronde. Ook denk ik dat de anderen wat meer vermogen gebruikten, zoals ook het geval was in Bahrein. Maar over de lange runs ben ik best wel tevreden. Anderen zijn misschien iets sterker over één ronde, maar onze auto komt echt tot leven tijdens de lange run.”

]]>
Max op P1 in eerste vrije training Djedda Na zijn masterclass tijdens de race in Bahrein een week eerder, heeft Max Verstappen de eerste vrije training in aanloop naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië als snelste afgesloten. Op het supersnelle, en 6.174 meter lange Jeddah Corniche Circuit, reed Fernando Alonso in zijn Aston Martin de tweede tijd. Max’ teamgenoot bij Oracle Red Bull Racing, Sergio Perez werd derde. De Mercedes van George Russell en de Ferrari van Charles Leclerc completeerden de top vijf.

Bij de start van de eerste vrije training in Djedda is het zonnig en met 27 graden lekker warm. Het is nog niet donker in Djedda waardoor de omstandigheden niet echt representatief zijn. De kwalificatie en de race worden namelijk onder kunstlicht en veel later op de dag verreden. De baantemperatuur is 41 graden.

]]>
Max vanuit Djedda: 'Ik ben blij bij Red Bull' Na de met overmacht gewonnen race in Bahrein en een paar dagen in Dubai, is Max Verstappen in Djedda gearriveerd voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Op deze woensdag heeft de drievoudig Formule 1-wereldkampioen allerlei mediaverplichtingen op het circuit, waar hij veelvuldig gevraagd wordt naar het rumoer rondom Red Bull Racing.

“Ik had het liever anders gehad, maar we zijn gefocust op onze taken en dat is om op het circuit te presteren”, reageert Max. “Daar richt ik me ook dit weekend op, want dat is het belangrijkste, ook voor het team. Hopelijk kunnen we hier een rustig weekend hebben en het hebben over onze resultaten op de baan, want we hebben een fantastische auto en kijken uit naar een geweldig jaar.”

Ook de speculaties over de toekomst van Max, legt hij naast zich neer. “De intentie van het tekenen van een langdurig contract met Red Bull, zegt genoeg. Ik weet wat Red Bull voor mij betekent heeft in mijn carrière, ik geniet hier en ben blij binnen ons team. Met deze prestaties is er geen reden om over een vertrek na te denken. Ik heb een contract tot eind 2028.”

]]>
Prijsvraag GP Djedda: win een door Max gesigneerde Verstappen.com Racing cap! Ook dit Formule 1-seizoen maak je elke Grand Prix kans op een mooie prijs, door mee te spelen met onze prijsvraag. Je vindt de button onderaan op Verstappen.com. 

]]>
Max blikt vooruit op GP van Saoedi-Arabie: 'Hopelijk een soortgelijk resultaat' Na de eerste Grand Prix van 2024 in Bahrein op z’n naam te hebben geschreven, is er weinig tijd voor Max Verstappen om op z’n lauweren te rusten. Op dinsdag was de drievoudig Formule 1-wereldkampioen aanwezig bij de Red Bull Player Summit in Dubai, waarna er nog een shoot volgde. Woensdag reist Max dan naar Saoedi-Arabië, waar donderdag de eerste vrije trainingen op het programma staan in aanloop naar de race in Djedda, die al op zaterdag zal plaatsvinden.

]]>
Nico de Jong, CEO van Verstappen.com: 'Alles wat we doen moet passen bij Max' Prijswinnaar GP Bahrein bekend Ook dit Formule 1-seizoen maak je elke Grand Prix kans op een mooie prijs, door mee te spelen met onze prijsvraag. Je vindt de button onderaan op Verstappen.com. 

]]>
Max Verstappen, wearing the bull since 2015 Toen Max Verstappen in 2015 in Australië als jongste Formule 1-coureur ooit aan de start stond, kon niemand bevroeden dat de Nederlander anno 2024 als drievoudig wereldkampioen Formule 1 aan zijn tiende seizoen in de koningsklasse zou beginnen. Dr. Helmet Marko had het inzicht en het lef om Max als 17-jarige rookie onder de vleugels van Red Bull bij Scuderia Toro Rosso te stallen. Binnen anderhalf jaar kreeg hij de kans bij het topteam Red Bull Racing, waar hij prompt de Spaanse Grand Prix van 2016 wist te winnen, wederom als jongste ooit.

Door die promotie in 2016 is Max anno 2024 in zijn tiende Formule 1-seizoen inmiddels toe aan zijn elfde teamline outfit. Al die jaren bleef er een rode draad: de stier die Max al sinds 2015 op z’n kleding draagt. Met in ieder jaar weer unieke prestaties en belevenissen.

]]>
Horner na GP van Bahrein: 'Grandioze prestatie als team' Christian Horner, CEO en teambaas van Oracle Red Bull Racing, liet na de Grand Prix van Bahrein weten: “Vandaag was een geweldige prestatie van Max en Checo. Om een één-twee te scoren was een grandioze prestatie als team en beide coureurs hebben een heel sterk gepresteerd en alles gegeven. Ze hadden allebei een perfecte start van een zeer dominante race: Max reed van start tot finish een sterke race en Checo werkte zich op door het veld, maakte een paar goede inhaalmanoeuvres en reed een geweldige race.”

]]>
Max Verstappen oppermachtig in eerste GP in Bahrein: 'Was echt een met de auto' Max Verstappen heeft op dominante wijze de eerste Grand Prix van 2024 naar zich toegetrokken. Gestart vanaf pole positie leidde Max onbedreigd de gehele race in Bahrein om met 22 seconden voorsprong voor Oracle Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Perez te finishen. De Ferrari’s van Carlos Sainz en Charles Leclerc moesten genoegen nemen met de derde en vierde posities. Dankzij de snelste ronde verlaat Verstappen Sakhir met 26 punten.

“Simply lovely”, laat Max bij de finish weten. “Het was een geweldige race en de balans van de auto was ongelooflijk goed. Een een-tweetje scoren is een fantastisch begin van het jaar. Ik had me niet meer kunnen wensen.” Max vertelt over het begin van de race: “Mijn start was goed. De eerste bocht is een krappe haarspeldbocht, dus daar verdedig je het liefst de binnenkant. Dat lukte en daarna konden we ons op onze eigen race richten.”

Max vult aan: “Het ging tijdens de race in Bahrein beter dan verwacht. De auto ging op alle compound banden erg goed, we waren snel en het was een genot om vandaag te rijden. Zo’n dagen waarop alles perfect verloopt zijn speciaal, omdat je die niet vaak hebt. Ik was echt één met de auto, alles voelde geweldig.”

]]>
Horner over pole in Bahrein: 'Het was een geweldige ronde van Max' Het team van Oracle Red Bull Racing kende een meer dan geslaagde eerste echte krachtmeting voor de RB20. Tijdens de eerste kwalificatie van het seizoen eiste Max Verstappen de pole positie op voor de Grand Prix van Bahrein.

]]>
Max pakt eerste pole van het seizoen in Bahrein: 'Ik heb er vertrouwen in' Max Verstappen heeft de allereerste pole positie van het seizoen bemachtigd. Het is pole nummer 33 voor de Nederlander in zijn Formule 1-carrière. Op het Bahrein International Circuit had de regerend wereldkampioen een marge van ruim twee tienden ten opzichte van Charles Leclerc, die de tweede plek pakte. George Russell zal zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd van start gaan vanaf de derde positie. Carlos Sainz en Sergio Pérez completeerden de top vijf in Bahrein.

“Om eerlijk te zijn is het een klein beetje onverwacht”, zegt Max na de kwalificatie. “Het was het hele weekend wat lastiger voor ons om de balans te vinden. Met de wind van de afgelopen twee dagen is het best lastig geweest om de hele ronde goed voor elkaar te krijgen. Vandaag was het al beter tijdens de derde training, maar nog niet helemaal top. Gisteren zei ik al dat we gewoon een paar kleine dingen moesten finetunen aan de auto om de perfecte balans te krijgen, ook al is dat vandaag niet mogelijk met deze wind.”

Max geeft aan dat er vandaag een stap in de juiste richting is gezet: “We konden wat meer pushen met de auto. In Q3 kwam het redelijk goed samen. Maar als je naar de rondetijden kijkt, zag je in Q2 het potentieel van Ferrari ook. Dus het zat gewoon heel dicht bij elkaar.” Gevraagd naar zijn verwachtingen over zaterdag tijdens de race, antwoordt Max: “Ik denk dat het er goed uitziet voor ons. Daar ben ik natuurlijk blij mee. Maar we moeten het wel laten zien morgen. Het wordt close tijdens de race. We zullen het wel zien. Ik heb er vertrouwen in dat we een sterke race kunnen hebben.”

]]>
Max derde na laatste vrije training in Bahrein Max Verstappen heeft de laatste training voor de Grand Prix van Bahrein als derde afgesloten. De regerend wereldkampioen reed lange tijd rond op de harde band. Met zo’n twintig minuten te gaan verscheen de Nederlander op de baan met de zachte band. Het was een Spaans feestje aan de top op het Bahrain International Circuit: Carlos Sainz was de snelste man van de sessie, gevolgd door Fernando Alonso. De Ferrari-coureur reed een 1:30.824, ruim twee tienden sneller dan Verstappen. Charles Leclerc en Lando Norris completeerden de top vijf in Bahrein. Max’ teamgenoot bij Oracle Red Bull Racing, Sergio Pérez, klokte de achtste tijd.

]]>
Max op P6 na eerste dag in Bahrein: 'Het ging niet verkeerd' Nadat Max Verstappen de eerste vrije training in Bahrein als zesde afsloot, was dat ook in de tweede sessie het geval. Lewis Hamilton reed in zijn Mercedes de snelste tijd voor zijn teamgenoot George Russell op P2. Fernando Alonso reed zijn Aston Martin naar de derde tijd. Op het Bahrain International Circuit completeerden Carlos Sainz in zijn Ferrari en de McLaren van Oscar Piastri de top vijf. Max’ teamgenoot bij Oracle Red Bull Racing, Sergio Perez, reed de tiende tijd.

“Het ging niet verkeerd”, laat Max na de tweede vrije training in Bahrein weten. ”Het zit dicht bij elkaar. Sommigen om ons heen hebben de motor wat verder opgeschroefd voor meer topsnelheid.”

Max vervolgt: “Wij focussen ons op onszelf en het zijn geen grote dingen. We hadden wat balansproblemen van voor naar achter, maar niets bijzonders. Het gaat erom de sweet spot te vinden, vooral hier met het ruwe asfalt. Als je die eenmaal hebt gevonden, kun je veel tijd winnen. En zoals gezegd, we zitten er niet ver vanaf. Ik ben best tevreden met de auto en we hebben wat meer op de long runs gefocust.”

Max sluit af met: “Ik ben niet bezorgd over het verschil met P1. Ik denk dat het erg dicht bij elkaar zal zitten tijdens de kwalificatie dus dat is wel mooi. En wat de long runs betreft, daar was ik ook best wel tevreden mee.”

]]>
Max op P6 in eerste vrije training in Bahrein Drievoudig wereldkampioen Max Verstappen heeft de eerste vrije training, in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein, als zesde afgesloten. Op het 5.412 meter lange Bahrain International Circuit in Sakhir reed Daniel Ricciardo in zijn RB de snelste tijd, voor de McLarens van Lando Norris en Oscar Piastri op de plekken twee en drie. De RB van Yuki Tsunoda en de Aston Martin van Fernando Alonso completeerden de top vijf. Max’ teamgenoot bij Oracle Red Bull Racing, Sergio Perez reed de twaalfde tijd.

Na de wintertests, die een week geleden op hetzelfde circuit in Sakhir plaatsvonden zal dit weekeinde duidelijk worden of, en door wie, er eerder verstoppertje is gespeeld. Zijn Max Verstappen en Red Bull Racing, zoals alom wordt aangenomen, de torenhoge favorieten voor de beide titels of komt er nog ergens een konijn uit de hoge hoed? Het komende weekeinde zullen de verhoudingen tussen de teams en coureurs grotendeels duidelijk worden.

]]>
Prijsvraag GP Bahrein: win een door Max gesigneerde Verstappen.com Racing cap! Ook dit Formule 1-seizoen maak je elke Grand Prix kans op een mooie prijs, door mee te spelen met onze prijsvraag. Je vindt de button onderaan op Verstappen.com. 

]]>
Max vanuit Bahrein: 'Ziet er veelbelovend uit' De eerste Grand Prix van 2024 staat voor de deur en vooruitblikkend daarop laat Max Verstappen vanaf het Bahrein International Circuit weten: “We hebben goede testdagen gehad in Bahrein. We hebben veel ronden gemaakt en ons programma af kunnen werken. Ik voelde me comfortabel in de auto. Dus dat ziet er allemaal veelbelovend uit.”

Met de correlatie tussen de simulaties en het testwerk op de baan, zit het wel goed, bevestigt Max: “Het ging op de baan zoals we ook in de windtunnel zagen, dat is altijd goed. Daar waren we blij mee. Vooral de langere runs tijdens de laatste middag zagen er heel goed uit.”

“Vorig jaar waren we niet zo sterk op stratencircuits en het is natuurlijk afwachten of dat met de RB20 beter is”, vervolgt Max. “Ik voel wel iets meer grip over het algemeen en een iets betere balans, dus dat is positief. Maar op een stratencircuit heb je te maken met kerbstones en hobbels en dat maakt het moeilijker om de auto goed af te stellen.”

]]>
Atze Kerkhof van Team Redline: 'Max is ook in de sim een extreem talent' Max kijkt uit naar eerste Grand Prix van 2024: 'Zin in' Max Verstappen, drievoudig wereldkampioen Formule 1, blikt vooruit op de eerste Grand Prix van 2024, komende zaterdag in Bahrein: “Ik kijk uit naar het komende weekend in Bahrein. We hebben een paar goede testdagen gehad en veel van de auto geleerd.”

De Nederlandse Oracle Red Bull Racing-coureur doet nog niet aan voorspellingen. Hij vervolgt: “Natuurlijk willen we niet op de zaken vooruitlopen. We moeten ervoor zorgen dat we alles juist uitvoeren om een sterk eerste weekend te hebben. Iedereen heeft hier in Bahrein veel ronden gereden, dus hopelijk komen we de komende week niet voor al te veel verrassingen te staan als het gaat om de afstelling van de auto. Al met al heb ik er zin in om van start te gaan en weer te gaan racen.”

]]>
Jos vijfde in Rally van Haspengouw: 'Heel tevreden' Jos Verstappen heeft de Rally van Haspengouw op een vijfde plek afgesloten. De 51-jarige coureur reed daar op zaterdag samen met zijn copiloot Renaud Jamoul in zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto over de stages in midden België. Cédric Cherain was de snelste over de dag op het gladde en daardoor listige parcours.

Het is het eerste event in het Belgian Rally Championship (BRC), waar Jos dit jaar wederom aan deelneemt. Hij vertelt: “De proeven in Haspengouw komen me bekend voor en onze notes zijn goed, dus we gaan het zien hoe de vlag erbij hangt. De auto voelt goed en de samenwerking met mijn copiloot loopt uitstekend.”

Het is de bedoeling om het hele BRC te rijden, vervolgt Jos: “Ja, afhankelijk van hoe goed het gaat. Plezier staat voorop, maar we willen wel competitief zijn en meedoen voor de overwinningen. Mochten we om de een of andere reden geen kans meer maken in het kampioenschap dan rijd ik misschien ook een paar internationale wedstrijden. Maar nu richten we ons op het BRC.”

]]>
GianPiero Lambiase: 'Vandaag ging het om losse eindjes aan elkaar te knopen' GianPiero Lambiase, hoofd race engineering van Oracle Red Bull Racing, laat na de derde en laatste dag van de wintertest weten: "Vandaag ging het erom de losse eindjes van de vorige twee testdagen aan elkaar te knopen en zowel de coureurs als hun crews wat vrijheid te geven in de details ter voorbereiding op volgende week. Hoewel het over het algemeen een positieve start van het jaar is geweest, is het harde werk nog maar net begonnen, want we hebben nu een veel beter inzicht in het platform onder ons en de gebieden die moeten worden aangepakt om de ontwikkeling een kickstart te geven. We willen het beste maken van de paar dagen in Milton Keynes voordat we terugkeren voor wat hopelijk een spannende seizoensopener wordt."

]]>
Max sluit testdagen in Bahrein af als vierde: 'Geen focus op pure rondetijd' Op de laatste dag van de driedaagse Formule 1-test in aanloop naar het nieuwe seizoen heeft Max Verstappen de vierde tijd gereden. De regerend wereldkampioen in dienst van Oracle Red Bull Racing reed een totaal van 66 ronden en reed zijn snelste tijd op de C3 banden terwijl de mannen voor hem hun snelste tijd reden op de zachtere C4 banden. Charles Leclerc reed in zijn Ferrari de snelste tijd voor de Mercedes van George Russell en de Sauber van Guanyu Zhou.

“We hadden vandaag het plan om ons niet te focussen op de pure rondetijd”, laat Max na afloop van de laatste dag weten. “Het was belangrijker om de long runs te doen en de auto beter proberen te begrijpen en daarom focusten we ons op dat programma, en om eerlijk te zijn denk ik dat het er allemaal positief uitzag. Ik ben best wel tevreden met hoe de auto zich gedroeg.”

Max vervolgt: “Als we het raceweekend ingaan dan kunnen we ons richten op het fine tunen van de balans aan de omstandigheden die we dan aantreffen.”

Max rondt af met: “Ik ben blij met de rondetijden gedurende de hele test en nu zullen we de data moeten analyseren en met een plan moeten komen voor het komende raceweekend. Ik kijk uit naar de race volgende week. Gedurende zo’n raceweekend zijn er altijd een paar kleine verrassingen en als je helemaal op de limiet gaat rijden kom je nog wat dingen te weten over de auto, maar we konden vooraf niet hopen op een beter test.”

]]>
Perez noteert tweede tijd in ochtend van afsluitende testdag in Bahrein Sergio Perez heeft de tweede tijd genoteerd in de ochtend van de derde en afsluitende testdag in Bahrein. De Mexicaan mocht in de eerste helft van de testdag achter het stuur kruipen van de Oracle Red Bull Racing RB20 nadat hij donderdag de gehele testdag voor zijn rekening mocht nemen. De sessie werd in de beginfase, net als donderdag, lang onderbroken door een losgeraakte putdeksel, nota bene veroorzaakt door Perez. De RB20 liep gelukkigerwijs niet veel schade op door het incident, waardoor Perez uiteindelijk 53 ronden kon rijden en met een 1:31.483 de tweede tijd liet noteren, op twee tienden van een seconde van de Ferrari van Carlos Sainz.

]]>
GianPiero Lambiase: 'We hebben vanavond genoeg te analyseren' GianPiero Lambiase, Head of Race Engineering van Oracle Red Bull Racing, laat na de tweede dag van de wintertest in Bahrein weten: "Het was weer een solide dag voor het team. De rode vlag van vanochtend leidde ertoe dat we de rijderswissel die we voor na de lunch hadden gepland moesten wijzigen, omdat het anders Checo's eerste indruk van de RB20 oneerlijk zou hebben beperkt. We leggen veel kilometers af in een goed tempo, wat positief is voor de betrouwbaarheid en de afstelling van de systemen. Bovendien kon Checo de afstelling verder naar zijn hand zetten, nadat hij vanaf de eerste dag de basis setup van Max had overgenomen. We hebben vanavond genoeg te analyseren voor deze belangrijke laatste testdag van morgen."

]]>
Ferrari snelste na tweede testdag in Bahrein, Perez op P2 De tweede dag van de driedaagse Formule 1-test in aanloop naar het seizoen 2024 is door Carlos Sainz in zijn Ferrari als snelste afgesloten. De Spanjaard reed zijn snelste tijd van 1:29.921 op de C4-banden. De snelste tijd van de eerste dag werd gereden door Max Verstappen op een set C3’s. Sergio Perez reed de hele dag in de RB20, dit in tegenstelling tot het eerdere plan van Oracle Red Bull Racing om Max de middagsessie voor zijn rekening te laten nemen. Dit plan ging de prullenmand in nadat de ochtendsessie, vanwege problemen met een kerbstone, een uur en drie kwartier eerder dan gepland werd afgevlagd. De Mexicaan in dienst van Red Bull reed uiteindelijk de tweede tijd met een respectabel aantal van 128 rondjes achter zijn naam. Achter de Ferrari van Sainz en de Red Bull van Perez treffen we de Mercedes van Lewis Hamilton aan op P3.

]]>
Max vanuit Bahrein: 'Knap van het team om voor elkaar te krijgen' Max Verstappen zou op donderdagmiddag in de RB20 instappen, maar vanwege de ingekorte ochtendsessie werd besloten om teamgenoot Sergio Perez de dag af te laten maken. Dat betekende dat ook het schema van Max allerijl omgegooid diende te worden en de Nederlander de pers een paar uur later te woord kon staan.

De nieuwe auto van Oracle Red Bull Racing heeft een aardige gedaantewisseling ondergaan, waarbij er sprake is van een nieuw ontwerp ten opzichte van de RB19 uit 2023. “Ik had in Abu Dhabi vorig jaar al op tekeningen gezien hoe de RB20 eruit zou komen te zien”, vertelt Max. “Daarna heb ik er niet meer naar gevraagd. Ik vertrouwde erop dat het team de auto zo snel mogelijk zou maken. Het is fijn dat het team niet conservatief geweest is, maar de limieten heeft opgezocht door het concept van de auto toch aan te passen.”

Wat viel er nog te verbeteren aan de RB19? Max antwoordt: “De auto van vorig jaar was natuurlijk heel erg goed, maar op stratencircuits en in langzame bochten waren we niet bijzonder snel en dat waren de gebieden waar je dan natuurlijk aan probeert te werken.”

]]>
Perez vierde in verkorte tweede ochtendtest Bahrein Sergio Perez is tijdens de tweede testdag in Bahrein vierde geworden in de ochtendsessie. Oracle Red Bull Racing kende geen soepele ochtend door problemen met de remmen. Veel tijd kregen de coureurs niet om de nieuwe auto te testen, want een rode vlag eindigde de sessie een uur en drie kwartier voor het einde. 

]]>
GianPiero Lambiase: 'We hebben de meeste fundamentele zaken getest' GianPiero Lambiase, hoofd race engineering van Oracle Red Bull Racing, laat na de eerste dag van de wintertest weten: "De winterstop was dit jaar vrij kort, maar desondanks is de hoeveelheid werk die in de auto is gaan zitten zoals gewoonlijk indrukwekkend. We kwamen naar Bahrein met een paar onbekende factoren rondom een relatief nieuwe auto, maar we hebben de meeste fundamentele zaken op dag één getest en de antwoorden gekregen die we nodig hadden. Nu hebben we een solide basis om mee te nemen naar dag twee en drie, wanneer Checo 's ochtends de auto overneemt."

]]>
Max snelste na eerste testdag Bahrein: 'Het was een goede dag' De eerste dag van de driedaagse Formule 1-test in aanloop naar het seizoen 2024 is zeer voorspoedig verlopen voor het team van Oracle Red Bull Racing en Max Verstappen. De regerend wereldkampioen zat de hele dag in de gloednieuwe RB20 en wist maar liefst 142 ronden te voltooien. Op Haas na meer dan de andere teams op het scorebord wisten te brengen. Nadat Max de morgensessie al als snelste afsloot, was dat ook aan het einde van de eerste dag het geval. Zijn snelste tijd van 1:31.344, gereden op een set gele C3 banden, was dik 1,1 seconden sneller dan de tijd gereden door Lando Norris op P2. Carlos Sainz sloot in zijn Ferrari de dag af op P3.

“Het is mooi om terug te zijn”, laat Max na afloop van de eerste dag weten. “Ik denk ook dat we een goede dag hadden. We konden heel veel ronden rijden, en met de auto konden we best wel veel dingen uitproberen dus erg blij in het algemeen.”

Max vervolgt: “Al met al blij om weer terug te zijn in een Formule 1-auto. De eerste paar ronden ben je verrast hoe snel deze is ten opzichte van al het andere. En ja, ik had veel plezier vandaag. Ik was erg blij met hoe de auto reageerde, de balans was erg goed. Het is nog maar een test maar we hadden een goede dag.”

]]>
Max snelste in eerste testsessie Bahrein Max heeft de eerste testsessie voor het komende Formule 1-seizoen als snelste afgesloten. Met een 1.32:548 was Verstappen bijna zeven tienden sneller dan de rest van het veld. Nog belangrijker waren de 66 rondjes die Verstappen reed. Tijdens de testdagen is het namelijk van groot belang om veel rondjes te rijden, zodat je data kan vergaren over de nieuwe auto's.

]]>
Max geeft woensdag in Bahrein als eerste de RB20 de sporen: 'Kijk ernaar uit' Van woensdag tot en met vrijdag, deze week, staan de gezamenlijke Formule 1-testdagen in Bahrein op het programma. De tien teams mogen dan ieder met één auto de baan op, dus de baantijd per coureur is beperkt tot slechts anderhalve dag.

Max Verstappen geeft woensdagochtend, vanaf 8.00 uur Nederlandse tijd, als eerste de RB20 de sporen. De Nederlandse drievoudig Formule 1-wereldkampioen, die dit jaar zijn tiende seizoen in de koningsklasse van de autosport rijdt, zit dan de hele dag achter het stuur. De dag duurt tot 17.00 uur Nederlandse tijd, onderbroken door een middagpauze van één uur (van 12.00 tot 13.00 uur).

Op donderdagochtend is het de beurt aan teamgenoot Sergio Perez om in de cockpit van de nieuwe bolide van Oracle Red Bull Racing te kruipen. In de middag neem Max weer een halve dag de honneurs waar, waarna tenslotte Perez op vrijdag de hele dag in actie komt. De testdagen in Bahrein worden elke dag in z’n geheel live uitgezonden door Viaplay.

]]>
Kunstverzamelaar + Hotelier: het andere leven van Helmut Marko Max: 'De RB20 ziet er goed uit, maar het gaat erom dat die snel is' Kijkend naar zijn gloednieuwe auto, de Oracle Red Bull Racing RB20, waarin Max Verstappen in 2024 zal racen, zegt de drievoudig Formule 1-wereldkampioen: “Het is altijd spannend om een nieuwe auto te lanceren en het werk te zien wat iedereen erin gestoken heeft. Het is een mooie dag.”

Max vervolgt: “Ik heb er zin in om weer in de auto te kruipen om uit te vinden hoe competitief onze auto dit jaar is. Vorig jaar hadden we natuurlijk een geweldig jaar. We hebben ontzettend veel races gewonnen en tegelijk veel records gebroken. Het zal moeilijk worden om iets vergelijkbaars te presteren, maar dat is ook niet het doel. Natuurlijk willen we races winnen en het kampioenschap op onze naam schrijven, maar daarvoor hoeven niet per se records gebroken te worden.”

]]>
Oracle Red Bull Racing lanceert RB20-bolide voor 2024 Oracle Red Bull Racing heeft donderdagavond de RB20 gelanceerd, waarmee het in 2024 de strijd aan gaat in het Formule 1-wereldkampioenschap. Dat is het inmiddels alweer twintigste seizoen, dat het team viert met de slogan “Forever Rebl”. Ruim 350 fans, team partners en journalisten verwelkomden ter plekke op de fabriek in Milton Keynes de RB20.

De nieuwe Red Bull Racing-auto baart opzien. Met name de inlets van de sidepods en de engine cover zijn verrassend. De kleuren op de RB20 komen wel bekend voor.

]]>
Pierre Wache, Red Bulls stille kracht: 'Geen excuses om te verliezen' Jos tweede in Rallye des Route du Nord Jos Verstappen heeft de Rallye des Route du Nord op een nette tweede plek afgesloten. De 51-jarige coureur reed daar op zaterdag samen met zijn copiloot Renaud Jamoul in zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto over de stages in Noord-Frankrijk. Hij eindige aan het einde van de dag slechts 8,5 seconde achter de winnaar Pierre Ragues.

Jos, die voor het eerst deelnam aan de Rallye des Route du Nord, liet weten: “Dit was voor mij de eerste rally van het seizoen en die hebben we aangegrepen als voorbereiding op mijn seizoen 2024. Het was een voor mij nieuwe rally, op een glad parcours door de vele regen die gevallen was. Maar die omstandigheden waren natuurlijk voor iedereen hetzelfde. Hoe meer rally’s dat ik rijd, hoe beter de samenwerking met mijn copiloot Renaud verloopt. Het was een goed begin, ik heb me vermaakt.”

]]>
Max wint laatste race Real Racers Never Quit Max heeft de laatste race van Real Racers Never Quit gewonnen. Op Fuji Speedway wist Verstappen in een spannende race Gianni Vecchio en William Chadwick achter zich te houden. Het was Max' derde overwinning in het simrace-kampioenschap.

]]>
Verslaafd aan winnen: een terugblik met Max, Jos en Raymond Het buitenaardse rondje van Max Verstappen op Suzuka Thierry klaar voor 24 Uur van Dubai: 'Super enthousiast' Verstappen.com Racing-coureur Thierry Vermeulen neemt komend weekend deel aan de 24 Uur van Dubai. De 21-jarige Nederlander gaat rijden in een Ferrari GT3 in de PRO AM GT3-klasse.

Thierry laat weten: “Ik ben super enthousiast dat ik in Dubai ben voor mijn eerste race-evenement van 2024. Onze testdag samen met Racing One zit erop. Het is geweldig om me bij dit team te voegen.”

“Ik heb de afgelopen twee jaar meegedaan aan de 24 Uur van Dubai, maar ik vind het super om deze keer in een Ferrari te rijden, dus veel dank aan Racing One voor deze kans en natuurlijk aan al mijn partners die mij steunen voor dit evenement. ”

]]>
Max wint twee races in tweede ronde Real Racers Never Quit Max Verstappen heeft tijdens de tweede ronde van het kampioenschap Real Racers Never Quit twee races gewonnen en de laatste race van de dag op P3 afgesloten. Een week eerder, tijdens de eerste ronde van het simracekampioenschap rijdend in een GT3-bolide, eindigde hij nog op P8 in het middenveld. Ditmaal nam de drievoudig Formule 1-wereldkampioen het in een Formule 3-auto op Silverstone, en in een Formule 4-auto op Mugello op tegen simracers van onder andere Team Redline, Oracle Red Bull Sim Racing en coureurs uit de echte autosportwereld.

In de eerste van twee races wordt er gereden in Dallara F3-auto’s op het virtuele circuit van Silverstone. De setup is voor alle auto’s hetzelfde. Na twintig minuten vrije training, krijgt elke coureur vier kwalificatieronden om daarna een race te rijden van een half uur. Max, uitkomend in de kleuren van Verstappen.com Racing en rijdend met nummer 33, start de race vanaf P4, terwijl Chris Lulham vanaf pole positie de race zal aanvangen.

]]>