scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vijfde overwinning op rij voor Schumacher

Gepubliceerd op 09 mei 2004 door Jo Vleugels

Ook de vijfde race van dit seizoen wist Michael Schumacher op zijn naam te schrijven. Het was zijn 200e Grand Prix en de 75e overwinning uit zijn carrière. Met deze overwinning komt Michael Schumacher op gelijke hoogte aan het record van Nigel Mansell, die ook de vijf eerste races van een seizoen won in 1992 bij het Williams team.

Opnieuw een overwinning voor Ferrari

De grote afstand met de andere teams was af te lezen aan het feit dat Michael het grootste deel van de race met een defect uitlaatsysteem reed. Met een dergelijk defect kun je normaal gesproken geen 100% van je motorvermogen meer eisen. Michael Schumacher koos voor iets langzamere, maar zeer constante rondjes en wist daarmee de Grote Prijs van Spanje te winnen.

Tweede werd Rubens Barrichello, zodat Ferrari het grootst mogelijke aantal punten wist te pakken. Jarno Trulli reed een strakke race en claimde een derde plaats, vlak voor zijn teamgenoot Fernando Alonso.

Een demonstrant zorgde in de opwarmronde voor enige paniek door over de grid te rennen. Gelukkig kon hij snel overmeesterd worden.
Tijdens de start zagen we een supersnelle Trulli, die in zijn Renault vanaf een vierde plaats de leiding wist te pakken.

snelle Trulli bij start

In de 9e ronde maakte Trulli een snelle pitstop van 5.9 seconden. Michael Schumacher kwam na hem in de pit en hoewel hij langzamer was (6.7 seconden) wist hij toch de leiding van Trulli over te nemen door in het laatste stuk voor de stop een flinke winst te pakken.

Dat het circuit van Barcelona vrij zwaar is voor de auto's zagen we aan het relatief groot aantal uitvallers. Beide Minardi's, maar ook beide Jordan's wisten de finishlijn niet te halen. Ook Panis, Klien en Montoya vielen uit.

veel uitvallers

De kleine hoop die Rubens Barrichello nog had om Michael Schumacher van de winst af te houden werd de grond in geboord door een foutje tijdens de tweede pitstop van hem. Door gerommel met het klaarzetten van banden duurde zijn stop twee seconden langer dan die van Michael.

De eerste zeven coureurs finishten in hetzelfde rondje als Michael Schumacher. Jenson Button wist de hoge verwachtingen niet helemaal waar te maken. Hij pakte weliswaar nog een punt, maar finishte op een ronde achterstand.

De volgende race is over twee weken in Monaco.