scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Justin Wilson pakt pole

Gepubliceerd op 19 juni 2005 door Jo Vleugels

Het was reeds bekend dat het een enorm druk autosportweekend zal worden. Behalve dé race der races, de 24 uur van Le Mans is er een Formule 1 wedstrijd in Indianapolis en een ChampCar race in Portland. En dan noemen we nog enkel de drie voornaamste kijkcijferkanonnen van dit weekend!

De ChampCar is neergestreken in Oregon waar morgen op de Portland International Raceway weer een race voor het kampioenschap gereden wordt.
Vandaag was de kwalificatie die halverwege te maken kreeg met een grote stroomuitval. Hierdoor vielen de video streams uit, maar ook de totale tijdwaarneming en scoreborden. Gelukkig was de uitval van korte duur.

Een heel mooie pole werd neergezet door Justin Wilson die minder dan een tiende seconde sneller was dan A. Allmendinger. Sebastien Bourdais en Paul Tracy starten op de tweede rij.

Voor Ronnie Bremer verliep de kwalificatie niet zo geweldig. Hij moet genoegen nemen met de laatste plaats en reed net in de laatste ronde zijn bolide tegen de muur.

Rechtstreekse uitzending van de ChampCar race is zondagavond op Eurosport om 21.45 uur.