scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max in middenveld in eerste ronde Real Racers Never Quit

Gepubliceerd op 17 januari 2024 door Niels Hendrix

Drievoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen is als achtste geëindigd in de eerste ronde van het Real Racers Never Quit kampioenschap. De Nederlander nam het in een sterk veld op tegen simracers van onder andere Team Redline, Oracle Red Bull Sim Racing en coureurs uit de echte autosportwereld.

In de eerste van het vier weken durende kampioenschap werd gestreden in GT3-bolides. Na twintig minuten training op het virtuele circuit van Daytona, kreeg ieder vier kwalificatieronden om vervolgens een half uur te racen. Max, uiteraard uitkomend in de kleuren van Verstappen.com Racing, startte vanaf P10, terwijl Luke Bennett pole positie veroverde (1:43.584).

In de beginfase van de race wist Max op te klimmen tot de vijfde plek, maar na contact viel hij terug tot P11. Uiteindelijk finishte Verstappen alsnog als achtste.

“Met de slipstream die je op Daytona hebt, is het heel lastig om je naar voren op te werken”, liet Max weten. “Maar het was een mooie race, ik heb ervan genoten. Dit circuit is dankzij die slipstream wel een gaaf circuit om op te rijden.”

Vooraan was het de hele race spannend doordat de strijd om de overwinning tussen vier coureurs ging. Luke Bennett, William Chadwick, Chris Lulham en Ole Steinbraten maakten kans op de hoogste podiumplek, totdat Chadwick en Steinbraten terugzakten. Daarna meldden ook Gustavo Ariel en Sam Kuitert zich nog van voren, maar de zege ging uiteindelijk naar Chris Lulham. Luke Bennett kreeg wel de eretitel van ‘driver of the day’ toegekend door de stemmen van de kijkers van de livestream.

Volgende week dinsdag 23 januari staat om 18:00 uur de tweede ronde op het programma. Dan in Formule 3-auto’s op Silverstone en in de Formule 4 op Mugello.