scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Race verslag:

Gepubliceerd op 23 september 1996 door Verstappen Info Page

Hill maakte een goede start gevolgd door Alesi, Schumacher en Villeneuve welke terugviel naar een vierde plek. Hill was goed op dreef en had een maximale voorsprong van 11 seconden op Alesi welke tweede lag. Villeneuve haalde Schumacher in de zestiende ronde in op het rechte stuk. Een schitterende aktie, waarbij Lavaggi welke voor hen reed ontweken moest worden.

Hill, Schumacher en Villeneuve maken een vroege pitstop, echter Alesi blijft op de baan en neemt de leiding over. 5 Ronden later als Alesi eindelijk zijn pitstop maakt valt hij terug naar de vierde positie achter Schumacher. Villeneuve rijdt welliswaar het gat dicht naar Hill, maar is niet in staat hem in te halen. Pas in ronde 42 is het Barrichello welke de eerste uitvaller is na een spin. In totaal zullen slechts 4 coureurs uitvallen.
De laatste pitstop werd eerst door Hill gemaakt, 2 ronden later gevolgd door Villeneuve. Echter in deze twee ronden had Villeneuve een dergelijk grote voorsprong opgebouwd dat hij net voor Hill weer op de baan kwam. In het laatste gedeelte van de race kon Villeneuve zijn voorsprong uitbouwen tot bijna 20 seconden bij de finish. Eerste Villeneuve, tweede Hill en derde Schumacher. voor de gehele uitslag zie: Portugal Grand Prix Resultaten.

Het was een telleurstellend weekeinde voor Jos. In de eerste ronde van de race was hij in staat om Frentzen in te halen, maar moest later wederom van positie wisselen. De pitstops gingen vrij goed, echter in ronde 47 terwijl hij in dertiende positie lag, werd wederom zijn motor opgeblazen, de tweede dat weekeinde.