scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Fisichella alsnog winnaar Braziliaanse Grand Prix

Gepubliceerd op 11 april 2003 door John ter Meer

Giancarlo Fisichella is alsnog uitgeroepen tot winnaar van de afgelopen Grand Prix van Brazilië. Daarmee heeft de FIA de uitslag van zondag jongstleden herroepen.

Even wisselen, jongens...

Het is voor de Italiaan zijn eerste F1 Grand Prix zege in 110 races. Kimi Raikkonen is met dit besluit, vandaag genomen op het hoofdkantoor van de FIA, terug verwezen naar de tweede plaats.

Teambaas Eddie Jordan verklaarde tegenover het persbureau Reuters 'ontzettend blij' te zijn voor Fisichella, het Jordan team, Ford en alle sponsors. "Het was een fantastische, enerverende race, daar op het circuit van Interlagos. Ik ben blij dat de FIA -met de reglementen in de hand- nog eens goed naar de uitslag heeft gekeken en bevestigd heeft dat Giancarlo terecht de winnaar is."

Volgens de reglementen van de FIA zou de coureur die afgelopen zondag twee ronden voordat de race officieel werd stopgezet aan de leiding lag de terechte winnaar moeten zijn. En dat was dus Fisichella, die in ronde 54 Raikkonen inhaalde.

Eindelijk weer eens een zege voor het team van Eddie Jordan dus. De laatste keer dat Jordan er met de hoofdprijs van doorging was de Italiaanse Grand Prix in 1999, met Heinz-Harald Frentzen achter het stuur. De laatste Italiaan die ooit een Grand Prix race won was Riccardo Patrese, die in 1992, rijdend in een Williams, in Japan won.

Voor de WK stand levert Raikkonen nu twee punten in die Fisichella aan zijn totaal mag toevoegen. In de stand stijgt de Italiaan nu naar een vierde plaats.